Speurders in zaak Émile staan voor raadsel na opvallende ontdekking

door: STS
Emile
Afbeelding bron: Twitter.com/Gendarmerie

Het is nog steeds niet duidelijk hoe de kleine Émile om het leven gekomen is. Een opvallende ontdekking maakt het raadsel alleen maar groter.

Op 30 maart kwam er na vele maanden een doorbraak in de verdwijning van de Franse peuter Émile. Die was in juli van vorig jaar verdwenen uit de tuin van zijn grootouders en werd sindsdien niet meer gezien. De kans dat het kind nog leefde, werd klein geacht.

Dat vermoeden werd bevestigd toen een vrouw tijdens een wandeling menselijke resten aantrof. Het bleek om de schedel van het vermiste kind te gaan. Nadien werden nog meer resten gevonden, en ook kleren. En daar is iets opmerkelijks aan ontdekt.

De schoenen die gevonden werden, blijken namelijk geen veters meer te bevatten. "Het is net zo intrigerend als andere details. Maar er zijn dingen die intrigerend zijn en die perfect verklaarbaar zijn. Op die manier moeten we deze elementen analyseren", vertelde een bron aan het Franse BFMTV.

Het kan mogelijk betekenen dat er iemand betrokken was bij de dood van de peuter, maar ook andere verklaringen worden niet uitgesloten. Mogelijk kwamen de veters vanzelf los, of waren ze van slechte kwaliteit en zijn ze vergaan.

Wolven

Inwoners van Le Haut Vernet denken zelfs dat het niet uitgesloten is dat dieren de kleine Émile gedood hebben. "En ik zie enkel de wolf als de schuldige", vertelde een buurtbewoner eerder.