Buurtbewoners zijn zeker: "Kleine Émile werd gepakt door wolven"

door: STS
Emile
Afbeelding bron: Twitter.com/Gendarmerie

De Franse kleuter Émile, die vorig jaar vermist raakte en van wie recent resten werden teruggevonden, is het slachtoffer geworden van wolven. Dat zeggen buurtbewoners.

Émile verdween vorig jaar op 8 juli uit de tuin van zijn grootouders. Het duurde nog tot einde maart van dit jaar voor er een doorbraak kwam in de verdwijningszaak. Toen werd een schedel aangetroffen, die van het jongetje bleek te zijn. Later werden nog meer resten en ook kleren gevonden.

Hoe het jongetje om het leven kwam, wordt nog steeds onderzocht. Inwoners van Le Haut Vernet denken nu dat Émile door een roedel wolven werd aangevallen en gedood. "Het kleintje moet het slachtoffer geworden zijn van een dier. En ik zie enkel de wolf als de schuldige", citeert Daily Mail een man. "Ze zeggen dat wolven bang zijn van mensen, maar zo'n klein jongetje moet door de wolf als prooi gezien worden."

Stéphane Chevrier, de voorzitter van de lokale jachtvereniging, zegt: "In ons departement Alpes-de-Haute-Provence leeft een van de grootste geregistreerde wolvenpopulaties. Vorig jaar in september waren er nog verschillende wolvenaanvallen op koeien en schapen in de buurt."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp