Advocate van bekende acteur, die ook aangehouden is in zelfde zaak dan Sven Pichal, reageert: “Is niet de taak van de publieke opinie of de media”

door: PMN
politie
Afbeelding bron: Unsplash

Het zedenonderzoek, waar ook radiomaker Sven Pichal bij betrokken is, gaat verder. In die zaak is ook een 34-jarige acteur aangehouden.

De 34-jarige acteur zit momenteel ook in de gevangenis. Zijn advocate meester Issabel De Fré heeft gereageerd op de hele zaak.

"Mijn cliënt is zich bewust van het feit dat hij met ernstige problematieken kampt”, zegt ze aan persbureau Belga. “Er wordt gezocht naar gepaste hulp.”

De Fré geeft ook wel een sneer naar de publieke opinie en de media. “Het is enkel aan de rechter om een deskundig onderzoek te voeren naar de feiten en de persoonlijkheid van mijn cliënt R.D.B. en niet aan de publieke opinie of de media."

Klacht bij politiezone Antwerpen
De hele zaak kwam begin augustus aan het licht. Er werd toen bij de politiezone Antwerpen gedaan over het verspreiden van beelden van seksueel misbruik van minderjarigen.

Vier dagen later werd de acteur aangehouden door de raadkamer. Volgens meester De Fré werd daar geen beroep tegen aangetekend.

Later werden nog eens vier mannen opgepakt, waaronder Sven Pichal. Zowel tegen de vrijlating onder elektronisch toezicht van de acteur als van Pichal tekende het parket woensdag beroep aan. Zo wordt alles verschoven naar de kamer van inbeschuldigingstelling. Die heeft vijftien dagen de tijd om verder te beslissen over hun eventuele verdere aanhouding.

Tags