Bevolking is het beu: "Hele land platleggen is enige wat nog gaat helpen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Maandag werd er een nationale actiedag gehouden. Velen legden het werk neer en staakten voor meer koopkracht en tegen de loonnormwet.

In Brussel kwamen 70.000 à 80.000 manifestanten op straat om hun ongenoegen te laten blijken.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heb jij begrip voor de staking? En zal het iets opleveren?"

"Werkgevers en werknemers moeten samen staken tegen de onbekwaamheid van de regering. Dan pas kan er iets veranderen", denkt Ingrid.

"Het hele land platleggen is het enige wat nog gaat helpen. De Vivaldi-regering moet gestopt worden. Zij worden onze ondergang", vreest Arlette.

"Neen, het is weeral ten koste van de burger. Ze mogen van geluk spreken dat ze werk hebben", vindt Bert.

"Op vele plaatsen moet het werk ingehaald worden de komende dagen en minder betaald ook nog. Je snijdt in je eigen vingers", stelt Johan.

"Ja, begrip voor. Maar alles platleggen zou nog beter zijn, zodat ze het echt voelen. Als je alle dagen 50 km moet afleggen om naar je werk te rijden, dan weet je het wel. En je krijgt geen euro meer om je benzine te betalen. Schandalig", vindt Zoe-Martine.

"Niks gaat veranderen en als we meer zouden krijgen, komen ze het terughalen (belastingen)", denkt Chantal.

"Neen, het is moeilijk voor iedereen. De regering kan toch niet blijven bijspringen, maar zouden het beter anders aanpakken: niet iedereen heeft financiële hulp nodig. De lonen weer doen stijgen wordt ook voor veel ondernemers niet haalbaar en zal tot nog meer faillissementen leiden en dus meer werklozen. In plaats van mensen aan te zetten tot staken zouden de vakbonden beter een hoop werklozen aanzetten om al de openstaande betrekkingen in te vullen", schrijft Annie.

"Heel het land moest staken anders maakt het niet uit", zegt Ron.

"Totaal geen begrip, het is de bevolking die het slachtoffer is", schrijft Jeannine.

"Heb daar geen begrip voor, er zijn nog genoeg jobs waar de werkdruk hoog is. En die staken niet", merkt Eric op.

"Ze vinden nergens nog werkvolk en daar moeten de mensen die nu aan het werk zijn voor opdraaien. Uren en dagen worden zomaar veranderd. Genoeg is genoeg, dus ja: ik staak", zegt Diane.

"Ik heb daar begrip voor en hoop voor hen dat het iets uithaalt!", schrijft Caroline.