Bij deze banken kan je de staatsbon kopen die je spaargeld meer doet opbrengen

door: STS
portefeuille portemonnee betalen
Afbeelding bron: Pixabay

De staatsbon van de overheid heeft al meer dan 4.000.000.000 euro opgehaald. De helft via het Federaal Agentschap van de Schuld en de andere helft via de banken.

Je kan online intekenen op de staatsbon via de website www.destaatsbons.be. Maar je kan dus ook naar je bank stappen. Bij zowel de bekende grootbanken als enkele kleinere namen kan je terecht.

"De meeste banken bieden de mogelijkheid om in te schrijven op staatsbons, die op een effectenrekening worden geplaatst die voor deze gelegenheid wordt geopend als je er nog geen hebt", legt Testaankoop uit.

"Het gaat om deze banken: ABN AMRO, Axa, Banque Degroof Petercam, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, Crelan, Deutsche Bank, ING, KBC, Keytrade Bank, Leleux, Van De Put & Co en VDK Spaarbank."

De consumentenorganisatie waarschuwt wel voor een financieel addertje onder het gras: "Opgelet, sommige banken zullen kosten aanrekenen om je staatsbonnen te beheren op een effectenrekening. Dat is met name het geval bij VDK Spaarbank."