Chique dames zullen tevreden zijn: "Deze boete voor wie de Knokke-Heist-etiquette niet strikt naleeft"

door: STS
Politie - Knokke
Afbeelding bron: Photonews

De gemeente Knokke-Heist gaat er streng op toezien dat niemand met onaangepaste kledij over straat loopt. De GAS-boetes kunnen tot 350 euro oplopen.

De dames uit Knokke die deze week viraal gingen met een video waarin ze zich minachtend uitlieten over de kledij van sommige toeristen, zullen tevreden zijn. Wie in bikini of zwemshort over straat loopt, riskeert daarvoor gestraft te worden. Dat geldt ook voor wie geluidsoverlast veroorzaakt.

Daar bestaan al langer GAS-boetes tot 350 euro voor in de gemeente, maar nu zijn er ook verschillende grote elektronische borden geplaatst waarop dat staat aangegeven. Ook worden er jobstudenten en gemeenschapswachten ter controle op pad gestuurd tijdens dit drukke weekend.

"Bij het binnenkomen van de badplaats en op drukke punten in het stadscentrum worden bezoekers via elektronische borden attent gemaakt op de plaatselijke dresscode en aangemaand om het openbaar domein proper te houden", meldt de gemeente.

"De preventiedienst zet drie ploegen jobstudenten en gemeenschapswachten in om in de stationsomgeving en winkelstraten de bezoekers te sensibiliseren de Knokke Heist-etiquette strikt na te leven."

"Zo kunnen alle inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers blijven genieten van de unieke troeven die Knokke-Heist te bieden heeft."