Grote zoekactie naar vermiste Simone: "Onrustwekkende verdwijning"

door: STS
Simone Mariën
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket beschouwen de verdwijning van een dementerende bejaarde dame als onrustwekkend. Er worden zoekacties gehouden en er is een opsporingsbericht verspreid.

Op donderdag 16 maart verliet de 80-jarige Simone Mariën rond 11.00 uur haar woning in de Perelaarstraat te Houthalen-Helchteren. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

"Politiezone Carma en parket Limburg behandelden de verdwijning meteen als onrustwekkend, gelet op het feit dat de dame in kwestie dementerend is", laat het parket weten

"Donderdag werd volop gezocht in de omgeving en ook buren en sympathisanten daagden massaal op om te helpen zoeken. Ook afgelopen nacht gingen de zoekingen door, maar voorlopig zonder resultaat."

"Vrijdag wordt er met een helikopter gezocht boven een omliggend natuurreservaat en politie Carma heeft ook weer quads ingezet om de bosrijke omgeving te doorzoeken. Daarnaast wordt er volop ingezet op het verzamelen van camerabeelden waarop de vrouw mogelijk te zien kan zijn."

Opsporingsbericht

Simone verplaatst zich met een grijze damesfiets, achteraan voorzien van twee donkergrijze fietstassen.

Ze is 1m65 groot, heeft kort, grijs haar en is struis gebouwd. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg ze een bordeaux/rode jas, een blauwe muts, een bruine jeansbroek en blauwe schoenen.

Wie deze dame gezien heeft of informatie heeft over haar verdwijning, wordt gevraagd om de politie te contacteren via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis nummer 0800/30.300.