Haatdragende stickers duiken op in straatbeeld: "Schokkend en weerzinwekkend, ontoelaatbaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn anti-LGBTQ-stickers opgedoken in het straatbeeld van de stad Aalst. Vooruit-fractievoorzitter Sam Van de Putte reageert scherp.

"Aalstenaar Leonard Santos botste gisteren aan een verkeerlicht op een doorstreepte regenboogsticker met de boodschap 'stop de waanzin'", zegt Van de Putte.

"Het is schokkend en weerzinwekkend om te zien dat anti-homo stickers hun kop opsteken in het Aalsterse straatbeeld. Een sticker lijkt iets klein, tot het over jou gaat."

"We weten nog niet of dit om een alleenstaand feit gaat, maar dat er mensen zijn die hun intolerante en hatelijke opvattingen openlijk verspreiden is ontoelaatbaar."

"Er is in Aalst geen plaats voor discriminatie en haat. Niemand mag zich ooit bedreigd voelen vanwege een genderidentiteit en seksuele geaardheid."

"De stad Aalst moet zich krachtig uitspreken tegen deze onverdraagzaamheid en ervoor zorgen dat dergelijke uitingen van haat onmiddellijk worden aangepakt."

"We zijn ervoor verantwoordelijk dat iedereen zich in onze stad veilig, gerespecteerd en geliefd kan voelen, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden. Aalst verdient beter dan deze hatelijke boodschappen, en het is aan ons om te laten zien dat liefde altijd sterker is dan haat" besluit Van de Putte.

Van de Putte vraagt de Aalstenaars om de politie te verwittigen wanneer ze de bewuste stickers ergens in het straatbeeld opmerken.