"Potentieel levensbedreigende situaties" in Vlaams rusthuis: "En dát voor 74 euro per dag"

door: STS
Bejaarde - rusthuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een woonzorgcentrum is onder verhoogd toezicht geplaatst na een bezoek van de Zorginspectie. Dat gebeurde in Aalst.

Het gaat om woonzorgcentrum De Mouterij. Sam Van de Putte, fractieleider van Vooruit in Aalst, vroeg de inspectieverslagen op en zegt "verontrust" te zijn over "het gebrek aan kwaliteit van zorg en personeel".

"Het aanwezige personeel doet ongetwijfeld zijn best, net zoals het zorgpersoneel in zovele andere woonzorgcentra. Maar ze zijn met te weinig. En als daardoor bewoners niet de juiste medicatie krijgen, niet tijdig een bad krijgen en gewoon niet goed verzorgd worden, dan moet er onmiddellijk worden ingegrepen. De directie draagt hierin een zware verantwoordelijkheid en moet dringend actie ondernemen", vindt Van de Putte.

"Het gaat immers over zwaarwichtige feiten. De Zorginspectie stelde bij het onderzoek van een aantal klachten potentieel levensbedreigende situaties vast."

"Van een woonzorgcentrum dat aan haar bewoners een dagprijs van 74 euro vraagt, mogen we echt wel meer verwachten."

Cowboys

"De meeste woonzorgcentra in Aalst en in Vlaanderen doen wat ze moeten doen. Helaas zijn er ook cowboys die ongestoord slechte zorg bieden en meer moeten gecontroleerd worden."

"Winst maken mag nooit ten koste gaan van zorgkwaliteit. Onze ouderen met zorgnoden verdienen beter. Er zijn spelregels en die gelden voor iedereen."