Laat je geld opbrengen: Nieuwe staatsbon, en dit is het rendement

door: STS
geld euro sparen bank
Afbeelding bron: Pixabay

De overheid geeft opnieuw staatsbons uit. Eentje met een korte looptijd, en een andere met een lange looptijd.

Vorig jaar werd er op 4 september een staatsbon uitgegeven met een looptijd van één jaar, die dankzij een verlaagde roerende voorheffing een nettorendement van 2,81% opbracht. Deze staatsbon kende een enorm groot succes; er werd 21,9 miljard spaargeld mee opgehaald.

Nu komt er een nieuwe staatsbon, die eveneens een looptijd van één jaar heeft. Het nettorendement ervan bedraagt, na aftrek van de roerende voorheffing, 2,24%.

Staatsbon met looptijd van acht jaar

Tegelijk wordt er ook een staatsbon met een looptijd van acht jaar uitgegeven. Het nettorendement van deze staatsbon bedraagt 1,96%, wist de openbare omroep te melden in 'Het Journaal' op VRT 1.

Er zijn ook belangrijke datums bekendgemaakt. De uitgifte van beide staatsbons vindt plaats op 4 juni. Geïnteresseerden kunnen via hun bank erop intekenen vanaf vrijdag 24 mei tot en met maandag 3 juni 2024.

"Inschrijven via het Grootboek kan vanaf vrijdag 24 mei tot en met vrijdag 31 mei 2024 (ontvangst van het geld uiterlijk op 3 juni 2024)", laat het Agentschap van de Schuld weten.