Levensgevaarlijke incidenten met Babboe-bakfietsen en terugroepactie: “Kans op uitbreiding is reëel”

door: PMN
Babboe-bakfiets
Afbeelding bron: Archieffoto

Er komen steeds meer klachten over Babboe-bakfietsen. Het regent al klachten in Nederland en ook in ons land komen er steeds meer klachten. Er zijn al levensgevaarlijke incidenten gebeurd.

Er zijn heel wat problemen met Babboe-bakfiesten. De voorbije weken raakten al tal van incidenten bekend. Er zijn meldingen dat het frame van de bakfiets gewoon in tweeën brak. Als er dan ook nog kinderen op de fiets zitten is dit levensgevaarlijk. “Eén kind is koprollend uit de bak gevlogen”, citeert Het Nieuwsblad een getuige. “Een ander kind heeft een diepe wonde in de knie.”

Het zijn maar enkele voorbeelden van gevaarlijke incidenten met de Babboe-bakfiets. De eigenaars van zo’n fiets zijn erg misgenoegd. In ons land werden er sinds 2019 zo’n 1.800 Babboe-bakfietsen verkocht. 

Babboe-bakfietsen teruggeroepen na reeks van incidenten

Na de vele klachten in Nederland is men ook in ons land overgegaan tot actie. Vier modellen werden al teruggeroepen. “De kans is reëel dat we de terugroepactie gaan uitbreiden”, licht Lien Meurisse, woordvoerder bij de FOD Economie toe. Zij hebben 23 klachten binnengekregen, maar de verwachting is dat dit nog zal oplopen, nu bekend raakte dat er in Nederland zelfs een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar Babboe. Jarenlang zou het bedrijf de toezichthouder misleid hebben door de defecten te verhullen.

In ons land zit men ook niet stil. De FOD Economie is met een steekproef begonnen bij Babboe-bakfietsen over het hele land.

Tags