Politici behouden uittredingsvergoeding: "Eigen graaiers eerst, zo is die partij"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Parlementsleden die ermee stoppen, zullen ook in de toekomst een uittredingsvergoeding blijven ontvangen. Daar hebben ze zelf voor gezorgd.

Recent kwamen enkele bedragen aan het licht die parlementairen die stoppen zullen ontvangen. Patrick Dewael spant de kroon met 507.024 euro, Servais Verherstraeten krijgt 401.394 euro en Maggie De Block 316.890 euro. En er zijn nog meer namen en bedragen.

PVDA maakte die cijfers bekend en stelde voor om de uittredingsvergoedingen van parlementsleden af te schaffen. Maar zover is het niet gekomen. Het Bureau van de Kamer heeft het voorstel van de extreemlinkse partij dinsdag verworpen.

"Alles om de eigen privileges te behouden, het is een schande", reageert PVDA-fractieleider Sofie Merckx. "Dit was de laatste kans deze legislatuur om dit politieke privilege aan te pakken. Ondanks alle beloftes en verklaringen, bleef het dus bij mooie praatjes. Nul politieke vernieuwing bij Vivaldi of de N-VA."

"Tonen hun ware gelaat"

"Ook het Vlaams Belang toonde opnieuw zijn ware gelaat. Zij verlieten gewoon de zaal voordat ons voorstel besproken werd. Als het gaat over hun eigen portefeuille, dan geven ze nooit thuis. Eigen graaiers eerst, dat is het Vlaams Belang."

Merckx geeft nog mee dat de volksvertegenwoordigers van de PVDA hun vergoeding niet zullen opnemen.