Man ligt minstens 1 jaar dood in sociale woning: "Niemand heeft deze mens gemist"

door: STS
Lijkwagen
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In een sociale woning is het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Opmerkelijk: het lichaam moet er al minstens een jaar gelegen hebben.

De ontdekking werd gedaan in Brussel, op de site van de openbare vastgoedmaatschappij Lakense Haard. Het gaat om een zestiger, wiens lichaam in zijn sociale woning gevonden werd.

Er zou geen sprake geweest zijn van geurhinder, vertelde Liesbet Temmerman (Ecolo), de voorzitster van Lakense Haard, aan BRUZZ.

De brievenbus puilde uit, maar dat deed geen alarmbellen rinkelen. "Soms zijn huurders maandenlang afwezig, omdat ze bijvoorbeeld in het buitenland zijn. Wij mogen de sleutel niet zomaar in het sleutelgat steken", stelt Temmerman.

"Sommige huurders worden opgevolgd door een sociaal assistent, bijvoorbeeld als ze een handicap hebben, maar deze persoon bevond zich niet in een dergelijke situatie".

De dossierbeheerder van de man zou wel contact met hem gehad moeten hebben. Er wordt onderzocht waarom dat niet gebeurde.

Dat het lichaam uiteindelijk werd ontdekt, komt omdat de achterstallige huur tot een bepaald bedrag was opgelopen en de politie gevraagd werd om een kijkje te gaan nemen.

“Niemand heeft deze mens gemist, noch de buren, noch de familie. Dat is niet te vatten", vindt Temmerman.