"Meer kosten voor minder dienstverlening, een kaakslag is het"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De beslissingen die Bpost vrijdag aankondigde, blijven voor boze reacties zorgen. Zo zullen sommige klanten hun pakje zelf moeten gaan ophalen en moeten handelaars een meerkost betalen per pakje.

De handelaars zullen tot het einde van het jaar 1 euro extra moeten betalen per pakje. "Wij staan echt perplex van deze beslissing van Bpost", zei Danny Van Assche van Unizo op VTM.

"Ze gaan meer kosten aanrekenen voor de handelaars om minder dienstverlening te geven. En dat op het moment dat die handelaars moeten vechten om te overleven en vooral moeten inzetten op e-commerce én in concurrentie moeten gaan met de internationale spelers die zelf leveren. Dit is echt een kaakslag voor onze lokale handelaars."

Petra De Sutter

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil dat Bpost de beslissing intrekt en een andere oplossing zoekt. "Ik heb hen gevraagd om toch eens te bekijken of die maatregelen eventueel nog herbekeken of minstens aangepast kunnen worden. Ze hebben mij beloofd dit te zullen doen. Ik verwacht tegen maandag concrete aanpassingen aan het hetgeen ze vrijdag gecommuniceerd hebben", klonk het op VTM.