Meningen zijn sterk verdeeld over grote aanpassing aan de zomervakantie

door: STS
Kinderen - jeugdvereniging
Afbeelding bron: Photonews

In Wallonië en in de Franstalige Brusselse scholen zal het nieuwe schooljaar starten op 29 augustus en volgend jaar eindigen op 7 juli.

Een kortere zomervakantie dus, in ruil voor een langere herfst- en krokusvakantie.

Wij vroegen op onze Facebookpagina aan onze lezers of Vlaanderen het zomerverlof ook moet inkorten.

"Kinderen moeten al genoeg leren op school en komen dan nog naar huis met een pak huiswerk. Dus die twee maanden gun ik hen met veel plezier", laat Nancy weten.

"Ik ben 60 jaar en heb altijd deze vakanties gekend. Ik denk niet dat dit de reden is dat onze kinderen dommer worden", zegt Ingrid.

"Ja, vind ik wel. Twee maanden verlof is te veel", schrijft Johnny.

"Wat ga je doen met mensen die in ploegverband werken, kinderen hebben en waarbij het bedrijf niet sluit? Op zes weken kan niet iedereen op verlof", merkt Yannick op.

"Ja, de kinderen vervelen zich veel te veel met zulke lange vakanties. De leerstof gaat bij velen ook snel verloren", stelt Sophie.

"Nee, want daar komen veel problemen bij kijken voor de ouders die hun vakantie moeten opnemen. Op veel kortere termijn gaan de bedrijven in de problemen komen. Mijn mening: laat het. De kids genieten en wij ook. Zalig", schrijft Sandy.

"Nee. Ik sta zelf in het onderwijs. Tijdens de grote vakantie bereid ik heel wat dingen voor waar er tijdens het schooljaar nauwelijks tijd voor is", zegt Ann.

"Voor mij moet het blijven zoals het is. Waarom moet dat nu verkort worden?", schrijft Caroline.

"Houden zo, maar schaf snoepreisjes af. Bos-, sneeuw- en zeeklassen zijn niet nodig", vindt Fons.

"Ja, inkorten! Vakantie zoals de ouders. Als de ouders weer werken gaan, moeten de kinderen in de opvang, of bij familie. Het is veel te lang vakantie", vindt Helena.

"Nee, dan hebben ouders het nog moeilijker om opvang te organiseren", vreest Barbara.

"Nee, ze moeten daar van afblijven. Het is altijd zo geweest", stelt Veerle.