Plopsaland krijgt stevige kritiek over de lonen die ze uitbetalen

door: BVDO
Plopsaland Steve Van Den Kerkhof
Afbeelding bron: Photonews

Plopsaland kwam deze week naar buiten dat het haast nauwelijks personeel vindt voor haar horeca uit te baten.

Volgens Plopsaland geraken de jobs in de horeca van het pretpark niet ingevuld. De CEO zei dat er aan de kust veel in het zwart gewerkt wordt en dat de regering dit dringend moet aanpakken.

Op sociale media reageerden heel wat ex-medewerkers op die uitspraken. Velen halen aan dat het uurloon slechts 6 tot 7 euro is.

Heel wat oud-medewerkers klagen ook dat ze vaak naar het park gingen en dan te horen kregen dat ze die dag niet moesten werken.

“Als student krijg je amper 6,50 euro per uur en sta je er van bij het begin alleen voor. De bedoeling is dat je mensen gelukkig maakt, maar door de druk lukt het zelfs niet om vriendelijk te lachen naar de bezoekers”, schrijft iemand op de site van Indeed.

Volgens Jong ACV is Plopsaland een stevig probleemgeval binnen hun diensten. De minimumlonen liggen laag voor het horecapersoneel omdat ze ingeschreven worden onder toeristische attractie.

CEO Steve Van den Kerkhof wuift de kritiek weg. Iedereen valt onder dezelfde verloning maar krijgt na 50 dagen werken een bonus van 250 euro. Vanaf dan ontvangen ze elke dag 5 euro meer.