Beenharde kritiek op Gert Verhulst: "Respectloos, ik zou beschaamd zijn"

door: STS
Gert Verhulst
Afbeelding bron: Photonews

Gert Verhulst en Hans Bourlon, de topmannen van Studio 100, krijgen heel wat kritiek te verduren. Ex-werknemers van Plopsa vinden dat excuses op hun plaats zijn.

Dinsdag raakte bekend dat Studio 100 afscheid neemt van Steve Van den Kerkhof, die meer dan twee decennia lang de CEO van Plopsa was. Wanpraktijken op de werkvloer lagen aan de basis van het ontslag.

Ex-werknemer Régis D'Haenens vindt dat er in het persbericht aandacht had moeten zijn voor de slachtoffers. Dat was niet het geval.

"Dat vind ik eigenlijk totaal onrespectvol. Er wordt gesproken over hetgeen Steve verwezenlijkt heeft. Ik blijf ook zeggen dat hij heel mooie dingen heeft gedaan", vertelde de ex-werkgever op VTM.

"Maar er wordt met geen woord gerept over de slachtoffers, en dat vind ik helemaal niet kunnen. Er komen geen excuses, tot daar toe, maar men zou toch ten minste iets kunnen zeggen over de slachtoffers. Het gaat toch over heel veel mensen."

Régis is niet de enige die vindt dat de Studio 100-top aandacht had moeten besteden aan de slachtoffers. "Ik zou beschaamd zijn in hun plaats", vertelde een ander slachtoffer aan HLN.

Ontdek nu de gratis app van Redactie24