Straks lege winkelrekken? "Het moet niet lang meer duren": Boerenprotest richt zich op Lidl, Colruyt, Delhaize en ALDI

door: STS
Aldi - Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Het protest van de boeren richt zich nu ook op de supermarktketens Lidl, Colruyt, Delhaize en ALDI. Er worden depots geblokkeerd.

De boze boeren hebben de distributiecentra van Delhaize in Ninove, van Colruyt in Gellingen en Ollignies en die van ALDI in Gembloux en Vaux-sur-Sûre geblokkeerd. In Marche-en-Famenne werd het logistieke centrum van Lidl geblokkeerd

De boeren zorgen er met hun tractors voor dat de toegangswagen niet bereikbaar zijn voor vrachtwagens. "Delhaize kan voorlopig de winkels niet bevoorraden met dranken en droge voeding", weet RetailDetail te melden.

"Lang zal het niet meer moeten duren. Anders gaan de klanten het wel beginnen te merken in de winkelrekken", vertelde Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver aan Gazet van Antwerpen.

"Voorlopig hebben we nog geen lege rekken. Al moeten de acties ook voor ons niet te lang meer duren", liet Lidl optekenen in de krant.

"Er zijn geen structurele bevoorradingsproblemen, maar wel transportstoringen door de snelwegblokkades", vertelde de persverantwoordelijke van Colruyt aan Gondola.