Van Langenhove en Van Ranst in de clinch: "Ja, jij hebt het gemaakt in het leven"

door: STS
Dries Van Langenhove - Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig Kamerlid Dries Van Langenhove en viroloog Marc Van Ranst zijn met elkaar in de clinch gegaan op sociale media.

Van Langenhove reageerde op Twitter op een artikel uit De Morgen, over het inschrijvingsgeld voor het hoger onderwijs, dat volgens de rectoren omhoog zal moeten.

"Er studeren veel te veel studenten af in nepwetenschap en veel te weinig in echte wetenschap", schreef hij. "Niet meer dan logisch om dat minstens financieel bij te sturen. Waarom moet Jan de loodgieter vanaf z’n 18de meebetalen aan Sandrien die 7 jaar doet over een Master Gender & Diversiteit?"

Marc Van Ranst reageerde daarop: "Die collega-loodgieter betaalde ook voor uw jarenlange rechtenstudies die je niet hebt afgemaakt en dus moeten afgeboekt worden als een nutteloze verliespost voor de maatschappij. Dan toch liever een master Gender & Diversiteit die wel afstudeert."

Van Langenhove antwoordde: "Ik gebruik mijn rechtenstudies bijna iedere dag als zelfstandig ondernemer en had ze met alle gemak kunnen afmaken op modeltraject als jouw dictatoriale kliekje me niet vlak voor m’n afstuderen had buitengegooid. Gelukkig heb ík geen papiertje nodig om het te maken in het leven."

Van Ranst kaatste de bal nog een keer terug. "Rechtenstudies: niet afgemaakt. Parlementaire immuniteit: kwijt. Parlementair mandaat: niet afgemaakt. Je verkoopt geel-zwarte kousen in een webshop. Ja, je hebt het helemaal gemaakt in het leven, Dries."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24