Paul Magnette maakt Vlaamse politici helemaal gek met straffe uitspraak: "Hij lacht ons uit"

door: STS
Paul Magnette
Afbeelding bron: Photonews

PS-voorzitter Paul Magnette krijgt heel wat kritiek te verduren voor een uitspraak die hij liet optekenen in Dag Allemaal.

"Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven. Wat is daar mis mee?", zegt Magnette in een interview met het weekblad.

"Zo bewijst Magnette dat hij ongeschikt is als premier", reageert Bart Somers op Twitter. "Terwijl de tewerkstellingsgraad in Wallonië dramatisch achterophinkt, doet hij zulke idiote uitspraken. Wanneer pakt de PS de arbeidsmarkt in het Zuiden eindelijk aan?"

"Vivaldi perfect samengevat", reageert Bart De Wever. "Tijd dat we hier als Vlamingen eens duidelijk 'nee' tegen zeggen. Tijd dat regio's financieel verantwoordelijk worden voor eigen 'genot'. Tijd om onze Vlaamse welvaart veilig te stellen."

Professor Arbeidseconomie Stijn Baert schrijft: "De Vlaming wat uitlachen terwijl enkel door belastingen op hogere Vlaamse welvaart Wallonië het zich kan permitteren om qua sociale zekerheid boven zijn stand te leven, Paul Magnette kan dat."

"Hey, Paul Magnette, ook Vlamingen genieten graag van het leven. Een echte Belg kan beide! Work hard, play hard", reageert Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose, inclusief festivalfoto.

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24