Petra De Sutter openhartig: "Doet mij nog elke keer pijn"

door: STS
Petra De Sutter
Afbeelding bron: Photonews

Minister Petra De Sutter is naar eigen zeggen klaar met het sociale mediaplatform Twitter. Daar worden volgens haar te veel haatberichten geplaatst.

"Het is het riool van Vlaanderen, van België, van de wereld. Ik volg het niet meer", zei De Sutter (Groen) in 'Terzake'.

Ook op andere sociale media komen persoonlijke aanvallen wel eens voor. "Iedereen die transfobe en homofobe opmerkingen maakt, wordt geblokkeerd."

"Ik kan niet zeggen: het doet mij niets meer. Ik heb een dikke huid, dat is wel zo, maar het doet mij nog elke keer pijn wanneer iemand die mij totaal niet kent mij gaat beschimpen omwille van mijn verleden. Dat blijft pijn doen."

"Mensen die niet akkoord zijn met mijn politieke overtuigingen, daar heb ik alle respect voor. Politiek is de strijd van ideeën, dat is de basis van onze democratie, dat moet je respecteren en dat is geen enkel probleem."

"Mensen die je aanvallen op je persoon, of dat nu omwille van je huidskleur is, of je seksuele oriëntatie, je genderidentiteit of je verleden, dat accepteer ik niet."