Verkouden? Gebruik deze 5 natuurlijke middeltjes in plaats van neusspray

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Als je neus dicht zit door een verkoudheid, dan vraag je je wellicht af welke alternatieve middeltjes je kunt gebruiken in plaats van een neusspray. Hoewel neussprays effectief kunnen zijn, kunnen ze ook bijwerkingen hebben zoals een droge neus, bloedneuzen of zelfs verslaving bij langdurig gebruik.

Gelukkig zijn er tal van natuurlijke remedies die je kunt proberen. Hier is een overzicht van enkele mogelijke alternatieven voor neusspray.

Stoom
De warme damp van een hete douche kan helpen om je verstopte neusgaten te openen. Je kunt ook hete stomende thee drinken om hetzelfde effect te bereiken.

Hydratatie 
Drink veel vocht, vooral warme dranken zoals thee of kippensoep. Hierdoor blijft je slijm dun, waardoor het gemakkelijker is om op te hoesten of door je neus te blazen.

Zoutwater spoeling
Deze eenvoudige en goedkope methode kan zeer effectief zijn. Een zoutwater spoeling kan helpen om je neus te ontstoppen en irritatie te verminderen. Er zijn handige sprayflessen beschikbaar voor nasale zoutwater spoelingen.

Gember
Deze oude remedie wordt al eeuwenlang gebruikt om een loopneus en niezen te verminderen. Gemberthee of gembersap kan bijzonder effectief zijn.

Honing en citroen
Dit mengsel kan helpen om je keel te verzachten en hoesten te verminderen. Bovendien heeft het een aangename smaak.

Hoewel deze alternatieven voor neusspray nuttig kunnen zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze de oorzaak van je verkoudheid niet behandelen. Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om uit te rusten en te herstellen. Als je symptomen aanhouden of erger worden, neem dan contact op met je zorgverlener.