Vrouw beleeft helse pijn na gebruik van Ozempic en gelijkaardig product

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Ozempic is en blijft een bijzondere hype. Het diabetesmiddel wordt ook gebruikt om te vermageren.

Ozempic en aanverwante middelen werden op de markt gebracht voor diabetespatiënten, maar toen bleek dat je er ook straf door kon vermageren werd het door heel wat mensen die geen diabetes hebben gebruikt.

De Engelse krant The Daily Mail ging in de Verenigde Staten op zoek naar rechtszaken van mensen die ernstige bijwerkingen kregen door Ozempic, Wegovy en Mounjaro, drie producten met dezelfde werking.

Volgens de advocaten die de klachten indienden wordt er op de verpakking niet gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van de producten. Zo krijgen heel wat patiënten last van een maagverlamming, met misselijkheid en braken tot gevolg.

Eén vrouw, die zowel Ozempic als Mounjaro gebruikte, verklaarde dat de maagverlamming zo erg was dat ze moest overgeven en verschillende tanden bij het braken uitvielen. Een andere vrouw liep een darmletsel op waardoor ze de rest van haar leven altijd diarree heeft.

Er zouden ondertussen al meer dan 40 rechtszaken tegen de fabrikanten ingediend zijn en dat zou slechts het topje van de ijsberg zijn.