Erik Van Looy voor het eerst openhartig over relatiebreuk: "Verschroeiende ambitie"

door: STG
Erik Van Looy
Afbeelding bron: GoPlay

Dat Erik Van Looy altijd karig is geweest met informatie over zijn liefdesleven is al langer geweten. In 'Dag Allemaal' maakt hij nu toch een uitzondering. 

Erik Van Looy is al een tijdje terug single. Al steken er steeds vaker geruchten de kop op dat de presentator van 'De Slimste Mens' niet langer als vrijgezel door het leven gaat. In Dag Allemaal onthult hij nu voor het eerst de reden van zijn echtscheiding.

“Ik heb altijd een verschroeiende ambitie gehad”, vertelt hij openhartig in Dag Allemaal. “Ik denk altijd: 'Ik wil dat geprobeerd hebben.' Op het eind van je leven moet je spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt, niet van de dingen die je niet gedaan hebt."

Erik Van Looy vormde een koppel met de 43-jarige Ingrid Parewijck uit Gent. Over hun relatie was er niet veel bekend. Ze verschenen ook zelden in het openbaar. In het verleden besloot het koppel al eens uit elkaar te gaan. Later gaven ze hun relatie opnieuw een kans, maar ook toen liep het dus fout.

"Voor ambitie betaal je een tol, en die heb ik betaald. Een dure tol: een echtscheiding”, klinkt het. “Al was die ambitie zeker niet de enige aanleiding, want ik heb fouten gemaakt."

"Ik vond het trouwens een goed huwelijk, anders zou het geen 21 jaar hebben geduurd, maar we hebben een fantastische zoon en komen nog altijd goed overeen", besluit hij.