Metamorfose van de eeuw: Herman Brusselmans zet schaar in haar

door: ASX
Afbeelding bron: Photonews

We moesten toch twee keer met de ogen knipperen toen we de laatste foto van Herman Brusselmans te zien kregen. De bekende schrijver zegt na meer dan 35 jaar vaarwel aan z’n lange lokken en gaat nu met een korte coupe door het leven.

In een exclusief interview aan Humo verklapt de columnist de werkelijke toedracht van de ingrijpende metamorfose. “Mijn haar was zo dood als een pier”, verklaart Brusselmans. “Het brak af als je er nog maar naar blies, en telkens als mijn zoontje in mijn haar greep, trok hij zeker honderd haren uit mijn ouwe kop.”

Dus trok de auteur, die begin dit jaar voor de eerste keer vader werd, naar de kapper. Of liever, hij liet kapster Christine tot bij hem thuis komen. “Dat scheelde me weer een verplaatsing, want ik doe dat niet graag”, verduidelijkt Herman.

Schrik dat hij samen met zijn lange haren nu ook zijn imago weggegooid heeft, heeft de schrijver allerminst. “Nu ga ik het haar tussen de kaken van mijn kont gewoon heel lang laten groeien, zodat mijn imago een nieuw elan zal krijgen”, luidt het ludiek.