Michel Van den Brande slaat keihard terug na het nieuws over zijn celstraf: "Ik blijf schieten op die beesten"

door: STG
michel van den brande
Afbeelding bron: Photonews

Dat Michel Van den Brande geen fan is van meeuwen weten we al langer. Hij doet er dan ook alles aan om de beesten te verjagen.

Gisteren kwam Michel Van den Brande al met het nieuws dat hij een celstraf riskeert. Momenteel loopt er een onderzoek tegen hem nadat hij een meeuw zou doodgeschoten hebben. In eerste instantie dacht hij dat het om een grap ging.

Hij maakt er dan ook geen geheim van dat hij de meeuwen al langer verjaagt met zijn luchtdrukpistool. In Dag Allemaal doet hij dan ook zijn volledige beklag. "Je weet zeker niet hoe agressief die beesten kunnen zijn! En vuilaards zijn het ook."

"Het is een echte plaag, die klootzakken schijten alles onder. Brutaal zijn ze ook, ze hebben de man die mijn airco heeft geïnstalleerd zelfs aangevallen", reageert hij boos. "En nu kreeg ik een brief dat ik verwacht werd op het politiebureau van Blankenberge. Ik ben - ik citeer - ‘verdachte inzake het doden van een meeuw’ en mocht het komen uitleggen op het commissariaat. Ik dacht dat het een grap was. Niet, dus.”

Michel heeft dan ook geen idee of hij echt een meeuw gedood heeft. “Ik vermoed dat een van die groene mannen mij verlinkt heeft. De politie heeft mij dat niet verteld. Ik neem de agent die mij verhoorde niets kwalijk, die doet ook maar zijn job. Maar ik voelde dat hij het even belachelijk vindt als ik."

Hoewel er een celstraf boven zijn hoofd hangt, laat Michel zich niet afschrikken. "Hoe dan ook, ik blijf schieten op die beesten. Niet om ze te doden, ik wil ze gewoon niet op mijn terras", besluit hij.