Na onverwacht vertrek van Sean Dhondt bij Qmusic: “Maakt het ontslag nog pijnlijker”

door: WVDS
Sean Dhondt
Afbeelding bron: Qmusic

Sean Dhondt, al jarenlang een vaste waarde bij radiozender Qmusic, kreeg onverwacht zijn ontslag enkele weken geleden. Dat nieuws kwam als donderslag bij heldere hemel.

“Sean was naar mijn gevoel toch wel een van de gezichten van de zender. Zijn ontslag kwam dus wel als een verrassing”, beaamt ook onze showbizzwatcher. “Sean kreeg te horen dat er in het komende radioseizoen geen plek meer voor hem is in het zendschema. Iets wat hij zelf heel jammer vindt.”

Sean hoeft wel nog niet meteen te vertrekken bij de zender. “Sean was recent nog te horen tijdens de Foute 728 en vanaf deze week is hij een van de stemmen vanuit het Q Beach House in Oostende.”

“Dat Sean deze zomer wel nog moet opdraven in het Q Beach House maakt het in de ogen van sommigen misschien nog iets pijnlijker.” Zo ziet Sean het zelf echter niet. “Zo kan ik dit avontuur, dat toch acht jaar geduurd heeft, in schoonheid afronden. Met veel liefde, voor de collega’s en de luisteraars”, zei hij recent bij HLN.

Sean is zijn job bij de radio nu kwijt, maar hij gaat niet stilzitten. “Sinds kort heeft hij met Top Guns een 80’s coverband, samen met onder meer John Miles Junior en Antony Van der Wee, de echtgenoot van Karen Damen. Daarmee staat hij deze zomer op de Parkies. Ook solo gaat Sean verder. Hij releaset binnenkort zijn nieuwe solosingle.”

In ons gesprek hebben we het met onze showbizzwatcher ook nog over hoe Sean Dhondt de afgelopen jaren steeds minder op televisie te zien was. Heeft het Eveline-schandaal er iets mee te maken?