Ella Leyers heeft moeite met coronamaatregelen: “Daar kan ik dus niet mee om!”

door: COS
Afbeelding bron: De Slimste Mens Ter Wereld

Ella Leyers vermorzelde dit seizoen het record in ‘De Slimste Mens’. Het zal lang duren voor iemand het langer dan 18 opeenvolgende deelnames volhoudt.

Ella Leyers staat nogal twijfelachtig tegenover het coronavaccin. “Dat de rest zich maar eerst laat vaccineren, dan ben ik ook safe”, lacht ze in Knack Focus. “Weet je wat ik zo vreemd vind aan dit jaar? Hoe snel we geconditioneerd zijn.”

Toen ze onlangs bij haar knuffelcontact op bezoek was, greep ze meteen naar haar mondmasker bij het rechtstaan. “Omdat we dat op de redactie van Woestijnvis ook moeten doen als we rechtstaan. Angstaanjagend hoe snel dat er allemaal ingesleten is”, vindt Ella.

Robotisering

Ella herinnert zich ook dat ze iets moest ophalen in een winkel voor sluitingstijd. “De winkel was compleet verlaten, dus ik nam een kortere weg in plaats van de covid-proof, afgebakende route die je eerst de hele winkel door laat wandelen.”

“Waarop plots een steward opduikt en zegt: ‘Dit is de uitgang, mevrouw. U moet helemaal rond.’ Dáár kan ik dus niet mee om. Ik snap dat zoiets noodzakelijk is op piekmomenten, maar denk op zo'n moment toch even na. Ik heb moeite met die robotisering van de wereld”, aldus Ella.