Studente (23) geraakt door stukjes kogel terwijl ze in tuin aan het studeren is: Operatie van vijf uur nodig

door: PMN
Operatie - ziekenhuis
Afbeelding bron: Unsplash

Een 23-jarige studente uit Keerbergen is geraakt door stukjes kogel. Het gebeurde terwijl ze in de tuin aan het studeren was.

De studente was alleen thuis en besloot om in de tuin te gaan studeren voor haar tweede zit, meldt ‘VRTNWS’. Ze hoorde plots een vreemd geluid en voelde een steek in haar nek.

Ze zakte onderuit en kon nauwelijks nog bewegen. De studente slaagde er op eigen kracht nog in om de huisarts te bereiken.

De huisarts kon niets vinden. “Na aanhoudende klachten is het meisje enkele dagen later naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek na een scan dat er een projectiel in haar nek zat", vertelt Julie Plevoets van het Leuvense parket.

Er was een operatie van vijf uur nodig om de stukjes kogels uit haar nek te halen. 

Onderzoek
Het parket van Leuven zegt dat het een onderzoek gestart is. “Er is een opsporingsonderzoek gestart door de lokale recherche van de politie van Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen onder leiding van het parket.” 

“Het labo is afgestapt voor een onderzoek ter plaatse. De wetsdokter heeft de letsels van het slachtoffer onderzocht.”
 
“Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen over welk soort projectiel het gaat, hoe het terecht is gekomen in de nek van het meisje, en of er sprake is van een opzettelijke daad.”

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app

Tags keerbergen