Advocaat van man die 4-jarig kindje heeft aangerand: “Niet goed dat hij naar de gevangenis moet”

door: PMN
Afbeelding bron: ROB-TV
Een leerkracht van 23 uit Keerbergen heeft zich schuldig gemaakt aan aanranding. Zijn slachtoffer was een kindje van 4 jaar op school.

De 23-jarige leerkracht werd afgelopen vrijdag aangehouden op verdenking van aanranding van een 4-jarig meisje. Na een ondervraging bekende hij alles. De man zit nog zeker een maand in de cel.

Vorige week donderdag zou hij een meisje van 4 - het dochtertje van een collega - zijn geslachtsdeel hebben laten zien toen ze samen de turnzaal aan het opruimen waren. De man zei dat het meisje aan zijn geslachtsdeel moest voelen. Diezelfde avond vertelde het meisje alles aan haar ouders, die meteen de politie verwittigd hebben.

De man werd door de directie van de school op staande voet ontslagen. Dat hij nu in de gevangenis zit is volgens zijn advocaat Bart Vanmarcke geen goede zaak. “De gevangenis is niet de ideale plaats voor iemand die dergelijke misdrijven zou hebben gepleegd”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

“Enerzijds zit hij in met wie hij allemaal heeft teleurgesteld. Anderzijds is hij opgelucht dat er verschillende zaken op tafel zijn gegooid en dat hij in alle openheid aan zichzelf kan beginnen te werken."