"Verwarming zo laag mogelijk, ik heb geen andere keuze"

door: PMN
mazout aardgas
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De herfst staat voor de deur. We gaan opnieuw de verwarming open moeten draaien, maar de gasprijzen staan enorm hoog.

Er wordt aangeraden om de verwarming een graadje lager te zetten. Ga jij een bijverwarming op elektriciteit of petroleum plaatsen omwille van die torenhoge gasprijs? Die vraag stelden we op onze Facebookpagina.

Een greep uit de reacties:

"Enkel gas voor te koken en de verwarming blijft zo lang mogelijk uit. We gaan voor dekens en dikke truien en dicht bij elkaar zitten."

"Ik draai mijn horloge 100 jaar achteruit en stook weer met hout, kolen en petroleum. Ik heb geen andere keuze. En dan nog enkel verwarming in de living, de keuken een paar uur en de badkamer bij gebruik. Voor de rest is het lange onderbroeken en twee truien."

"Neen, onze verwarming staat sowieso de hele winter niet hoger dan 20 graden. De venster van de slaapkamer staat altijd open."

"Heb het graag lekker warm binnen. En gezellig. Dus de verwarming gaat gewoon aan.en de sfeer lichtjes branden bij mij ook."

"Even de (gas)straalkachel aan zodat de vochtigheid uit de lucht is. Geeft al een veel aangenamer gevoel."

"Stop met mensen richting petroleum te pushen, is een verbranding waar veel zuurstof voor nodig is. Als uw huis goed geïsoleerd is kunnen er echt ongelukken gebeuren wanneer je niet extra verlucht!"

Tags gas petroleum