Walter ‘Pico’ Michiels valt jongeren aan met een bijl: Politie grijpt in

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Walter Michiels werd in Vlaanderen beroemd door z’n rol van Pico Coppens in FC De Kampioenen. Maar al snel ging het bergaf met de acteur.

Walter Michiels ging zondagavond opnieuw door het lint. Het kwam tot een confrontatie met enkele scoutsjongeren aan zijn chalet in een bos in Kessel-Lo. Dat schrijft VRTNWS.

De politie kwam ter plaatse en arresteerde Walter. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar men oordeelde dat hij geestesziek is.

Walter is nu gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Daar zal hij al zeker de komende tien dagen doorbrengen.

Daarna moet hij opnieuw voor de vrederechter verschijnen. Die kan zijn opname nog eens met 40 dagen verlengen en vervolgens moet hij opnieuw voor de vrederechter verschijnen.

Begin mei werd Walter al veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 15 maanden voor diefstallen, bedreiging, drugbezit en openbaar dronkenschap. Allicht werd hij niet naar de gevangenis gestuurd omdat zijn straf te kort is. Korte gevangenisstraffen worden meestal niet uitgevoerd omdat de gevangenissen in ons land overvol zitten.