Bijna werd een andere BV presentator van 'De slimste mens': "Nog nooit verteld"

door: LHX
Erik Van Looy in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: Play4

Erik Van Looy is al negentien jaar het boegbeeld van 'De slimste mens ter wereld'. Wanneer hij te gast is op ATV, blijkt vreemd genoeg dat hij oorspronkelijk eigenlijk de tweede keuze was van de makers.

Tijdens het interview op ATV is zowel Erik Van Looy als Jo De Poorter te gast. Wanneer Erik het over 'De slimste mens' heeft, komt hij met een érg verrassende onthulling. "Ik heb dat nog nooit verteld", zegt hij.

Toen er 19 jaar geleden naar een presentator werd gezocht voor 'De slimste mens', liet Erik zijn bazen weten dat hij wel geïnteresseerd was. "Maar ze gingen eigenlijk naar jou bellen", richt hij zich tot Jo.

Die antwoordt tot Eriks verbazing dat ze hem ook effectief hebben gebeld, maar dat hij het aanbod heeft afgewezen. "De reden waarom ik het niet gedaan heb was angst", verklaart hij. "Het was toen al een redelijk populair programma. Ik dacht: als ik het ga doen en het is maar een flauwe afdruk van wat het geweest is..."

Of hij er spijt van heeft? "Ik heb mezelf nooit toegelaten om er spijt van te hebben", klinkt het. "Ik heb natuurlijk met gemengde gevoelens van bewondering en afgunst gekeken naar wat Erik ervan gemaakt heeft. Maar je maakt keuzes in het leven."