Royaltykenner vreest ervoor bij prinses Elisabeth: “Niet toegejuicht in koninklijke kringen”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Prinses Elisabeth kan officieel sinds vorig jaar de troon van haar vader, koning Filip, overnemen. Idealiter zal ze daarvoor nog trouwen.

De keuze van een partner zal bij prinses Elisabeth volgens royaltykenner Jo De Poorter niet louter amoureus, maar ook staatkundig zijn. “Want uit haar huwelijk zal een troonopvolger komen. De theorie is dus dat ze zelf mag kiezen, de praktijk zal anders uitdraaien”, merkt hij op in Nina.

Er is ook politiek mee gemoeid volgens Jo. “Overal ter wereld zitten koningshuizen in moeilijk vaarwater en dus wordt het huwelijk ook een strategische keuze van haar ouders. Want de toekomst van het koningshuis hangt ermee samen.”

Troonopvolging

In het beste geval zal prinses Elisabeth snel huwen. “Zodat de stabiliteit van de troonopvolging verzekerd is”, legt de royaltykenner uit. “Er wordt best niet te lang gewacht, ook niet met het nageslacht.”

“Moet het trouwens een man zijn”, vraagt Jo De Poorter zich af. Mocht onze toekomstige koningin een andere voorkeur hebben, mag dat volgens de royaltykenner anno 2020 geen issue zijn. “Al wordt dit in koninklijke kringen niet toegejuicht.”