Gilles De Coster maakt voor eens en voor altijd komaf met misverstand over 'De Mol': "Heel veel mensen snappen dat niet"

door: LHX
Afbeelding bron: Play4

Al acht jaar neemt Gilles De Coster de presentatie van 'De Mol' voor zijn rekening. Hij krijgt daarbij steeds dezelfde kritiek.

Veel kijkers van 'De Mol' vinden dat Gilles De Coster tijdens de afvalmomenten wel héél traag typt op zijn laptop. Wanneer hij te gast is in de podcast 'Gossip Guy' wil hij dat misverstand voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.

"Heel veel mensen snappen niet dat dat de spanningsboog is", zegt hij. Bovendien speelt de montage een grote rol. "Het zijn vaak andere shots, de close-ups van mijn handen of van het scherm. Die worden achteraf extreem traag opgenomen."

"Tijdens dat spel typ ik wel wat rapper. Ik wacht wel veel langer voor ik op 'enter' druk", klinkt het. "Natuurlijk typ ik zoals een normale mens, maar heel veel mensen snappen dat niet."

Er is nóg iets opvallends dat bewijst dat hij wel degelijk aan een normale snelheid typt. De software werkt op zo'n manier dat je, zo gauw je de eerste letter van een kandidaat hebt getypt (en als er geen kandidaten zijn wiens naam met dezelfde letter begint), de computer zelf de volledige naam vormt, ongeacht welke toetsen je aanraakt.

"Dus ik kan geen spelfouten maken", aldus Gilles. "Ik kan er blind op rammen en de naam komt er sowieso uit."