Gilles De Coster moet 'De Mol'-fans teleurstellen: Hij schept eindelijk meer duidelijkheid

door: LHX
Gilles De Coster
Afbeelding bron: Play4

Op zondag wordt de eerste aflevering van 'De Mol' uitgezonden. De kijkers zitten nu al met heel wat vragen.

In het logo van 'De Mol' zit dit jaar het cijfer 2 verwerkt. In de trailer van het nieuwe seizoen ligt er veel nadruk op het woord 'dubbelspel'. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

De laatste weken is er volop gespeculeerd over het nieuwe seizoen van 'De Mol'. Wordt er dit jaar in duo's gespeeld? Doen er enkel tweelingen mee? Worden de opdrachten twee keer gespeeld? Of – misschien wel de strafste theorie – zijn er dit jaar twee mollen?

In 'Café De Mol' gaf presentator Gilles De Coster al te kennen dat hij op die vragen nog geen antwoord wilde geven. Daarvoor moeten we wachten tot de eerste aflevering van 'De Mol'. Nu schept hij op Radio2 toch al wat meer duidelijkheid.

In enkele reclamespotjes horen we hem zeggen wat er alvast níét staat te gebeuren. Zo ontkracht hij de theorie dat het spel in duo's wordt gespeeld. "De mol speelt dit jaar dubbelspel, maar dat wil niet zeggen dat elke opdracht twee keer gespeeld wordt", klinkt het ook.

"Er zullen geen ex-kandidaten opduiken in het nieuwe seizoen", zegt hij even later. "Voor de kijker zal het niet dubbel zo moeilijk zijn om de mol te ontmaskeren." Ook zullen de kandidaten geen twee molboekjes krijgen, zal de eliminatietest niet dubbel zo lang worden én zullen er geen twee mollen zijn. Wat dan wel? Daarop is het wachten tot zondag...