Gilles De Coster niet mals voor productie van 'De Mol': "Niet houdbaar"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Al acht jaar presenteert Gilles De Coster 'De Mol'. Het is een enorme productie, en dat heeft zo zijn nadelen.

Wanneer Gilles De Coster te gast is in de podcast 'Gossip Guy', krijgt hij de vraag wanneer de makers van 'De Mol' zullen beslissen om geen nieuw seizoen meer te maken. "Het simpele antwoord daarop is dat dat irrelevant is", antwoordt hij.

"Wij als makers hadden na Mexico of Vietnam al graag gezegd: 'Nu even een jaar niet.' Maar zij die het betalen en daar elk jaar een marktaandeel uit halen, zeggen: 'Dat moet er elk jaar zijn, het is belangrijk voor de zender.'"

Het gevolg is dat 'De Mol' tegenwoordig wordt gemaakt door geschrankte ploegen. "Terwijl wij reeks A aan het afwerken zijn, zijn zij al drie maanden bezig aan reeks B. Zo gaat dat nu. En eigenlijk is dat nét niet houdbaar."

"Een redacteur kan af en toe zeggen: 'Een jaar niet, en dan stappen we er weer met frisse goesting in.' Maar ik moet er élk jaar zijn. Eigenlijk ligt dat ritme iets te hoog."

Het is niet dat hij het niet snapt. "Zo werkt de wereld nu eenmaal. En dat is ergens jammer, maar het is ook geen straf om dit programma elk jaar te maken, hoor."