Amerika-expert maakt zich bedenking over Barack Obama: "Het verschil tussen hem en Trump"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Barack Obama heeft het eerste deel van zijn memoires klaar. Alleen al in de Verenigde Staten is het boek voor drie miljoen exemplaren.

Michiel Vos is Amerikakenner. Hij heeft het boek ook al gelezen. “Er is een president aan het woord die zijn eigen geschiedenis vorm geeft. Het is een presidentschap dat vier jaar lang door Trump naar de achtergrond is geduwd. Het contrast tussen en Obama en Trump is heel groot", licht Michiel toe bij het Nederlandse NPO Radio 1.

Michiel Vos heeft Obama ook een paar keer ontmoet. “Trump hangt een beetje als een grote wolk boven dit boek heen. Ik vind dat Obama heel genuanceerd overkomt en ook opmerkelijk eerlijk. Zo kent iedereen hem ook.”

“Obama is ook een beetje ondoordringbaar. Hij maakte snel carrière en betaalde daar ook een prijs voor. De eerste twee jaar heeft hij veel voor elkaar gekregen. Je ziet daarna al de eerste confrontaties met Trump. Ik vind hem daar wat veel over praten. Hij wordt er natuurlijk in de Amerikaanse pers toe gedwongen om te praten over Trump.”