“Als er iemand een gevaar is voor onze democratie, dan zijn zij het wel”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Dries Van Langenhove is niet opgezet met een artikel dat vandaag in verschillende kanten verscheen over een wetsvoorstel dat de socialistische partijen willen indienen.

Sp.a en PS willen organisaties die aanzetten tot haat, geweld en discriminatie kunnen verbieden. "We passen de wet op de privémilities aan, zodat die opnieuw mee is met de tijd", zegt sp.a-parlementslid Melissa Depraetere aan De Morgen. "Gezien de actualiteit denken we dat dit nodig is.”

Daarmee verwijst ze ook naar Schild & Vrienden van Dries Van Langenhove. “Elke vereniging die oproept om de wapens op te nemen is gevaarlijk. Parallelle circuits om de zogezegde veiligheid te beschermen zijn gevaarlijk. Zulke organisaties hebben geen plaats in onze democratie en rechtsstaat. Met dit voorstel gaan we de strijd aan tegen terrorisme, in welke vorm dan ook.”

Van Langenhove is niet opgezet met die uitspraken. “Ik haalde vier keer meer stemmen dan mevrouw Depraetere en ben voor veel meer directe democratie, in tegenstelling tot de socialisten”, schrijft Dries Van Langenhove op Twitter. “Als er iemand een gevaar is voor onze democratie, dan is het de PS/SP.A wel, die o.a. corruptie, diefstal en zelfs moord op hun geweten hebben.”