Dries Van Langenhove moet naar de rechtbank: Dit is zijn eerste reactie

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Kamerlid Dries Van Langenhove en zes andere leden van Schild & Vrienden moeten voor de rechtbank verschijnen. Dat heeft de raadkamer beslist.

Van Langenhove zal voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen voor het aanzetten tot haat en inbreuken op de wapenwet (verkoop van pepperspray, een verboden wapen).

"Ik stel vast dat het politiek gekleurd onderzoek van het parket nu al in duigen valt, nog voor de start van het proces", schrijft Van Langenhove op Telegram.

"De raadkamer volgt het advies van het parket niet om alle twaalf te vervolgen. Dat is uitzonderlijk. De politieke heksenjacht, die al vier jaar duurt, stopt nu voor vijf van de twaalf inverdenkinggestelden."

"Bovendien worden we doorverwezen naar de rechtbank voor slechts enkele van de vele feiten waarvan we jarenlang valselijk werden beschuldigd."

Vrijspraak

"Ik kijk uit naar het proces, waar we gaan voor de vrijspraak voor de overige zeven. Hoe groot de obstakels ook mogen zijn, hoe moeilijk ze het ons ook maken, wij gaan overwinnen", aldus Van Langenhove.