Ampe maakt eigen Open Vld met de grond gelijk: "Als je partij vol zit met zoontjes van"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Els Ampe stelde zich in 2020 nog kandidaat voor het voorzitterschap van Open Vld, maar Egbert Lachaert werd toen verkozen. Na de desastreuze peiling is ze snoeihard voor haar eigen partij.

Open Vld haalt in de meest recente peiling van onder meer VTM en HLN nog amper 8,3%. Els Ampe spaart de kritiek op haar partij allerminst. "Ze gaan natuurlijk proberen om mij de mond te snoeren, dat hebben ze al vaker gedaan", vertelt ze zelfs in een video op haar sociale media.

"Mijn oplossing is heel eenvoudig: wij zijn liberalen, doe dan liberaal en zet de mens op één in plaats van de politiek. Anders ben je ongeloofwaardig. Hoe geloofwaardig ben je als je eigen minister van Begroting (Sven Gatz, nvdr) een gat slaat van 1 miljard in de Brusselse begroting?"

"Hoe geloofwaardig ben je op gelijke kansen als heel je partij vol zit met zoontjes van? En hoe zit het met dat puur blauw verhaal van de partijvoorzitter? Is dat ritueel verbrand?"

"Zet de mens op één en niet de partij, niet de premier, niet de zoontjes van. Maar u, die elke dag bijdraagt en elke dag meer afgeeft aan anderen dan voor uzelf overhoudt. Als alle lasten op enkele schouders terechtkomen, dan zakt iedereen in en winnen de extreme partijen", aldus Els Ampe.