Barbara Pas van Vlaams Belang zwijgt niet meer: “Was er nu al een huiszoeking geweest bij Maggie De Block”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Barbara Pas schreef samen met Vlaams Parlement Chris Janssens het ‘Corona Blunderboek’. Pas haalt nu ook uit naar ex-minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Barbara Pas is niet te spreken over wat De Block zei in de kranten. “Terugblikkend op haar coronabeleid als toenmalig minister van Volksgezondheid liet Maggie De Block (Open Vld) in verscheidene kranten optekenen dat ze “de juiste maatregelen” had genomen “op het juiste moment”, en dat ze bijgevolg “trots” op zichzelf mocht zijn”, legt Pas uit. 

“Deze uitlatingen geven nu wel een heel wrang gevoel. Eigen lof stinkt, maar in dit geval had De Block ook absoluut niets om lovend over te zijn. Zoiets is de schaamte ver voorbij.”

“Zij zouden moeten oordelen over het wanbeleid van Maggie De Block"

“Hoe dwaas de woorden van De Block ook waren, lachwekkend zijn ze allerminst”, vervolgt Pas. “Er zijn tenslotte inmiddels 14.000 doden te betreuren.”

“Eigenlijk zou het eerder aan een strafrechter dan aan parlementairen moeten zijn om over het wanbeleid van Maggie De Block te oordelen”, besluit Pas. 

“De Bijzondere Covidcommissie die momenteel in de Kamer de aanpak van de coronapandemie nagaat is tot op heden immers een lachertje gebleken. Men heeft uit angst geen volwaardige onderzoekscommissie met de bevoegdheden van een onderzoeksrechter willen installeren. Mocht Maggie De Block in Frankrijk minister zijn geweest, was ze vervolgd en had ze al een huiszoeking gekregen."