Premier De Croo in nauwe schoentjes na WhatsApp-berichten: "Oei oei, daar komt gedoe van"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn WhatsApp-berichten aan het licht gekomen die premier Alexander De Croo in nauwe schoentjes brengen. Het Vlaams Belang laat alvast weten een motie van wantrouwen in te gaan dienen. "Voor ons kan hij niet meer functioneren", klinkt het.

"Er zijn WhatsApp-berichten van de Zestien opgedoken waaruit blijkt dat zijn kabinet wel degelijk de aanpassingen in de begroting van 2023 heeft goedgekeurd", zegt Kamerlid Barbara Pas van VB.

"De Croo heeft het bestaan van de WhatsApp-berichten naar het kabinet van zijn partijgenote en toenmalig staatssecretaris Eva De Bleeker steeds ontkend. Ook toen ik hem hierover ondervroeg", aldus Pas.

"Wanneer de Kamer van Volksvertegenwoordigers en dus de gehele bevolking, in een poging de begroting op te smukken, op dergelijke manier schaamteloos wordt voorgelogen, is het einde zoek. Alle vertrouwen is weg en dus is enkel een motie van wantrouwen op haar plaats."

Politicoloog Carl Devos reageerde op Twitter: "Oei oei. Uit WhatsApp-verkeer waarop Knack de hand legde blijkt dat het kabinet van de premier de begroting zoals ze aanvankelijk door De Bleeker werd voorgelegd wel goedkeurde. Eerder ontkende het kabinet dat. Daar komt gedoe van."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24