"Alexander De Croo moet ontslag nemen"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo moet ontslag nemen na de affaire met visa voor Iraniërs. Dat vindt het Vlaams Belang.

De aanwezigheid van een Iraanse delegatie op het congres 'Brussels Urban Summit 2023' heeft al voor veel opschudding gezorgd. Brussels staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) nam ontslag, minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) is nog niet uit de gevarenzone.

"Met het ontslag van Smet is de verantwoordelijkheid in het Iraans visumschandaal volgens ons niet opgelost. Quasi héél de Vivaldi-regering was betrokken bij het verstrekken van de visa", zeggen VB-Kamerleden Barbara Pas en Ellen Samyn.

"Men heeft zich uit schrik voor een diplomatieke rel laten chanteren door het Iraanse schurkenregime. We wisten al dat Alexander De Croo de dweil van de Wetstraat was, maar nu dus ook die van Iran."

"Men heeft de doos van Pandora geopend en het Iraanse regime een vrijgeleide gegeven om in Brussel aan heel de wereld te tonen hoe hard België onder de knoet ligt."

"Wij dienen twee moties van wantrouwen in om zowel het ontslag van de minister van Buitenlandse Zaken als dat van de eerste minister te vragen."