Belangrijke waarschuwing voor wie op wachtlijst voor sociale woning staat

door: BVDO
Huren - te huur
Afbeelding bron: Photonews

Wie kandidaat is om een sociale woning te huren, moet dat vanaf 18 maart 2024 online doen. Minister van Wonen Matthias Diependaele komt met een belangrijke waarschuwing.

De inschrijving voor een sociale woning moet vanaf 18 maart via een Centraal Inschrijvingsregister gebeuren. Het gaat om een eenmalige, online inschrijving.

Al is er wel een belangrijke waarschuwing, zo laat minister Diependaele (N-VA) weten. Wie nu al op een wachtlijst staat moet dat ook online bevestigen.

Het is dus niet nodig om een volledig nieuw dossier in te dienen, maar wel om de inschrijving die er is online te bevestigen, anders blijf je niet op de wachtlijst staan.

Dat digitale systeem moet het gemakkelijker maken voor alle kandidaat-huurders om hun dossier online te beheren. Bovendien moet dat dan maar één keer meer gebeuren, want nu staan kandidaat-huurders vaak ingeschreven bij verschillende woonmaatschappijen.

De online tool werd vanmorgen in gebruik genomen, maar heeft technische problemen en is voorlopig niet te gebruiken. Het zal dus nog eventjes wachten zijn.

Om je in te schrijven of je inschrijving te controleren moet je gebruik maken van je elektronische identiteitskaart of de applicatie van itsme.