500 mensen uit sociale woningen gezet: "Zij hebben geen recht op de solidariteit van de Vlaming"

door: STS
Sociale woning
Afbeelding bron: Photonews

Honderden sociale huurders moeten hun huurwoning verlaten. Zij werden betrapt op een grote overtreding.

"Het gaat om mensen die een sociale huurwoning kregen, maar daarnaast ook een eigendom hadden in het buitenland. Dat is verboden. Wie betrapt wordt moet het verschil in huur terugbetalen en wordt ook uit de sociale woning gezet", viel te horen op VTM.

"Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele liet een duizendtal situaties onderzoeken, omdat er bijvoorbeeld amper water en elektriciteit verbruikt werd in die woningen. Ongeveer de helft van die huurders, zo'n vijfhonderd, bleken een huis of appartement in het buitenland te hebben, vooral in Marokko, Turkije en Italië."

"Dankzij het buitenlands eigendomsonderzoek betrapten we al 500 sociale huurders", schrijft minister Diependaele op X. "En we gaan verder: wie zijn huis op naam van familie zet, wordt eveneens gecontroleerd. Wie gepakt wordt verliest zijn sociale woning en moet de sociale korting terugbetalen."

"In totaal werd zo al meer dan 2,7 miljoen euro teruggevorderd. Sociale woningen zijn er enkel voor wie er echt nood aan heeft. Wie een woning heeft in buitenland, heeft gewoon geen recht op die solidariteit van de Vlaming."

Volg Redactie24 nu op Instagram