Conner Rousseau blikt terug op regeringsvorming: "We hadden een plan"

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau, de jonge voorzitter van Sp.a, heeft er een hectische periode opzitten. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vorming van de regering-De Croo. Het was een  vermoeiende periode voor hem.

“De vorming van de regering was voor mij een zeer leerrijke ervaring. Op een bepaald moment zit je in een soort ‘hyperfocus’ en leef je letterlijk in een bubbel. Je doet steeds maar verder tot het gedaan is en dan kijk je achterom en denk je ‘wat is er allemaal gebeurd?’”, vertelt Conner Rousseau aan Redactie24.

“Ik heb heel de tijd van de onderhandelingen niet gerust en daar heb ik nu wel een weerslag van. De komende weken ziet het er ook niet naar uit dat het kalm gaat zijn. Er is nog de naamsverandering van de partij, De Slimste Mens, mijn boek. Rust is nog niet voor direct, maar we zijn jong.”

We hadden een plan

“Het was een heel leerrijke ervaring met hoogtes en laagtes. Alle emoties die je kan voelen, heb ik gevoeld. Van twijfel tot echt enorm zeker. We waren wel goed voorbereid en we wisten goed waar we naartoe wilden. We hadden een plan.”

“Ik wilde investeren in gezondheidszorg, pensioenen. Thema’s zoals veiligheid met brandweer, politie en justitie met het snelrecht zou ik ook graag willen aanpakken."

"We hebben niet alles kunnen binnenhalen, maar we zijn zeer gericht geweest en hebben heel wat punten van ons programma binnengehaald, hoewel dat niet evident was.”