Conner Rousseau lanceert opmerkelijk voorstel: "Moeten we nu doen om de zomer te redden"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau wil een "zomerfonds" in het leven roepen om de evenementen van de zomer van 2021 te redden. Hij pleit ervoor dat we onze vrijheid terugkrijgen wanneer de kwetsbare groepen gevaccineerd zijn en wil perspectief bieden.

"Als sneltesten veilig genoeg zijn om voetballers te laten sjotten in de Jupiler Pro League, dan moeten we die toch ook kunnen inzetten om jongeren en anderen opnieuw perspectief te bieden. Perspectief op vrienden zien, perspectief op hobby's, sport, jeugdwerk... Perspectief op terrasjes, feestjes en festivals."

"Daarom zeg ik het nog eens heel duidelijk: eens de kwetsbare groepen gevaccineerd zijn, moet het leven voor iedereen opnieuw geopend worden. En we kunnen niet wachten met ons daar op voor te bereiden. Als we de zomer van 2021 willen redden, als we opnieuw plezier willen beleven, moeten we daar vandaag aan beginnen. Het is tijd om perspectief eindelijk om te zetten in concrete acties."

"Daarom willen wij een zomerfonds, waarmee we organisatoren onmiddellijk financiële steun geven om deze zomer op een veilige manier evenementen te organiseren. Eerst gaan we dat klotevirus klein krijgen, allemaal samen."