Conner Rousseau ziet "heel groot probleem": "Dat wordt 25% duurder, en het is geen 1 aprilgrap"

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit wil koste wat kost voorkomen dat aankomende prijsstijgingen voor tickets van De Lijn door zullen gaan.

"Het is een heel groot probleem, en het is geen 1 aprilgrap, het is bittere realiteit", zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in 'Villa Politica'.

"Op vrijdag 1 april gaan de prijzen van De Lijn met maar liefst één vierde omhoog, oftewel 25%."

"Ik begrijp dat niet. We hebben een klimaatcrisis. We hebben ellenlange files. En de prijzen aan de pomp zijn onbetaalbaar geworden."

"Dan zou je verwachten dat een normale regering, die een beetje gezond verstand gebruikt, zegt: we gaan dat openbaar vervoer promoten en we gaan dat absoluut niet duurder maken."

"Wat doet deze Vlaamse regering? Jarenlang besparen op openbaar vervoer, en nu nog eens de prijzen duurder maken. Dat gaat veel mensen weghouden van bussen en trams."

"Heel dom"

"Ik vind dat gewoon heel dom. Wij gaan een spoedresolutie indienen. Vooruit gaat vragen om de prijzen op z'n minst te bevriezen. En dat kan, we hebben dat federaal ook gedaan; 20 miljoen investeren in de NMBS om de prijzen niet te doen stijgen."

"We zullen naar meer openbaar vervoer moeten gaan. De mensen krijgen al jaren te horen dat ze de auto minder moeten gebruiken. Dan hebben ze ook een alternatief nodig. Voorzie een alternatief, investeer in De Lijn, investeer in de NMBS."