Daklozenorganisatie doet iedereen opschrikken met dramatisch nieuws over asielzoekers in ons land: “Zal nog erger worden"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Daklozenorganisatie Samusocial heeft een niet mis te verstane waarschuwing. Het maakt zich grote zorgen.


 

Daklozenorganisatie Samusocial waarschuwt dat er de komende maanden in totaal 7.000 asielzoekers op straat dreigen te belanden. De Brusselse regering wil 1.200 bedden extra vrijmaken.

De toestand op het veld is schrijnend. "Ik zag nog nooit zoveel mensen in de wachtrij aan de Dienst Vreemdelingenzaken als maandagochtend", aldus Thomas Willekens van Vluchtelingenwerk Vlaanderen”, aan VRTNWS.

"De sfeer was gespannen, omdat 130 alleenstaande mannen geen asiel konden aanvragen." Dat is enerzijds te wijten aan de feestdagen Allerheiligen en Allerzielen, anderzijds aan de instroom die veel te hoog is.

Tel daarbij een gebrek aan opvangplaatsen en de frustraties bij de asielzoekers lopen hoog op. De winter staat ook nog eens voor de deur.

Willekens zegt dat er naar schatting 3.000 asielzoekers nu al op straat leven. Hij vreest dat daar nog eens een heel pak asielzoekers gaan bijkomen.

Magali Pratte, bij Samusocial verantwoordelijk voor asiel en migratie, waarschuwt dat er komende winter 7.000 asielzoekers geen onderdak zullen vinden en gedwongen worden om zo op straat te leven.

De daklozenorganisatie gaat de komende dagen nog plaatsen bij creëren. “Maar die gaan meteen ingevuld raken”, gaat Pratte verder. “Met andere woorden: de huidige situatie zal alleen maar verergeren."